Ambassad marknadsförde Sverige med bidrag

Hem Utrikes Ambassad marknadsförde Sverige med bidrag
Ambassad marknadsförde Sverige med bidrag

Den svenska ambassaden i Jordaniens huvudstad Amman har marknadsfört Sverige med de svenska bidragssystemen. På ambassadens hemsida har alla förmåner för den som söker sig till Sverige tidigare redovisats under rubriken ”10 things that make Sweden family-friendly”. På engelska, kinesiska, ryska och arabiska redogjorde man från den svenska diplomatiska representationen om allt från barnbidragens storlek och flerbarnstillägget till att man reser gratis i kollektivtrafiken med barnvagn.

Annons

På hemsidan har funnits en gedigen sammanställning av vilka bidrag och förmåner man har rätt till som nyanländ till Sverige. Storleken på barnbidraget och hur barnbidragets storlek ökar med flerbarnstillägget efter antalet barn lyfts fram. Att sjukvård och skola i Sverige är mer eller mindre gratis är även med i sammanställningen, likaså hur föräldraförsäkringen är utformad vad gäller ekonomi och tid.

Sammanställningen var en informationskampanj om ”Work in Sweden” där de svenska ambassaderna lyfte fram vad man kan förvänta sig i Sverige, som att man inte behöver frukta att möta en isbjörn på gatan.

När detta skrivs har sammanställningen försvunnit från ambassadens hemsida.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!