Frankrike blir Europas Libanon

15069738-war-refugees-at-the-gyekenyes-railway-station

Fransmannen Alexandre Mendes skildrar i sin nya bok ’Partition’ hur Frankrike om tio, tjugo år kommer att ha blivit Europas Libanon. Integrationen har misslyckats, muslimerna dominerar i vissa stadsdelar – kanske i hela städer – där deras lagar gäller och den franska republiken har retirerat.

Detta är i grunden resultatet av den franska kolonialismen, som sträckte sig över stora delar av Nordafrika och Mellanöstern. Utvecklingen mot muslimska samhällen startade långt tidigare här än i andra europeiska länder.

Mendes konstaterar att det är för sent att integrera människor. Om det ens någonsin har varit möjligt. Det finns inget intresse längre. Det finns ingen återvändo.

Mendes tidigare bok ’Jihadist France’ handlade om terrorismen. Denna bok handlar om islamiseringen av delar av de grundläggande samhällsfunktionerna. Och, menar Mendes, detta har skett med de franska regeringarnas goda minne, i samarbete och dialog med muslimska företrädare.

Han pekar också på att det faktiskt är samarbetet med just radikala grupper som har givit en grogrund för terrorismen i Frankrike. Det går ju heller inte, menar Mendes, att skicka iväg extremisterna. De är fransmän, födda och uppvuxna i Frankrike.

Frankrike är mest påverkat i detta hänseende, men länder som Storbritannien och Tyskland har liknande problem. Andra följer också i spåren.

Christopher Jarnvall

https://www.rt.com/news/406740-islamization-france-integration-migrants/

Chefredaktör

<p>Jag heter Christopher Jarnvall och har under många år fört offentliga samtal med stora delar av samhället. Under åren har jag hunnit med att vara politisk redaktör i dagspressen och har under ett par decennier givit ut nyhetsbrev kring olika ämnesområden. Sedan kom sociala media med alla dess möjligheter… Jag är intresserad av att läsa nyheter sådana de är och med alla fakta på bordet. Därför kommer jag att skriva om det som sker just utifrån den förutsättningen. Det skall handla mycket om samhälle – inte minst vård, omsorg och säkerhet. Mina värderingar väver jag inte in i nyhetsartiklarna. Dem sparar jag till de kommentarer jag skriver vid sidan av de rena nyhetsartiklarna. Jag kommer också att hålla mina värderingar till min sida ’Samtal med samhället’.</p>