Barn knivmördat i södra Finland

Hem Fokus Barn knivmördat i södra Finland
Barn knivmördat i södra Finland

Ett treårigt barn knivhöggs till döds av sin pappa på en lekpark i den sydfinska staden Borgå under morgonen den 13 november. Mordet på treåringen kom efter en lång tids vårdnadstvist mellan barnets finska mamma och fransk-karibiska pappa. Pappan greps på mordplatsen och flera skolbarn skall ha blivit vittnen till mordet.

Annons

Polisen larmades om att ett barn hade rövats bort från sin förskola i centrala Borgå. Strax efter kom nya larm om att en vuxen person misshandlade ett barn vid en lekpark i omedelbar närhet till förskolan. När finsk polis några minuter senare anländer till platsen ser man hur pappan med kniv gav sig på sitt treåriga barn. Polisen griper snabbt pappan, som gör våldsamt motstånd. Ambulanspersonal tar hand om det svårt skadade barnet som avlider strax efter ankomst till sjukhus.

En jobbig vårdnadstvist tros ligga bakom mordet. Pappan flyttade till Finland 2014, men relationen med den finska kvinnan tog slut 2016. Pappan vägrade flytta ur kvinnans lägenhet, och vräktes av finländska myndigheter i februari 2017. Under vårdnadstvisten har pappan kidnappat sitt barn tolv gånger, och i somras tog han med sig barnet till Karibien. Mamman fick själv hämta hem sin dotter.

Barnets mamma hade ansökt om besöksförbud för mannen. Denna ansökan hade vid tillfället för dådet inte hanterats av finskt rättsväsende.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!