Dödshotade sjuksköterska – åtalas.

Hem Inrikes Dödshotade sjuksköterska – åtalas.
Dödshotade sjuksköterska – åtalas.

En 31-årig man hemmahörande i Malmö åtalas för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman efter att ha löpt amok på akutmottagningen i Malmö. En sjuksköterska hotades till livet, och mannen slogs med såväl ambulanspersonal, väktare och polis inför andra vårdsökande.

Mannen sökte akuten i Malmö med magsmärtor, och hade besökt samma vårdinstans dagen innan och avvikit. Mannen återkom till akutmottagningen flera gånger för att göra såväl personal som patienter uppmärksamma på att han var missnöjd med den vård han hade fått, eller inte hade fått. En sjuksköterska hade efter att ha läst mannens journal och läkemedelsjournal hänvisade sjuksköterskan mannen till sin vårdcentral, där han tidigare hade fått hjälp. Mannen var inte nöjd med detta. Sjuksköterskan upplevde sig ansatt av mannen.

Annons

Nästkommande dag återkom alltså mannen, och sjuksköterskan höll sig då undan och lät kollegorna ta hand om patienten. När det larmade på mannens undersökningsrum var sjuksköterskan tvungen att agera. Sjuksköterskan bad mannen vänta på läkaren, men mannen blev då upprörd. Mannen hotade sjuksköterskan och tog bilder på henne med sin mobilkamera. Sjukhusets egna väktare samt ambulanspersonal brottade ner mannen, och höll kvar honom tills dess polis anlände.

Mannen vill inte kännas vid att han ha hotat sjuksköterskan, trots att flera vittnen finns. Han upplevde sig kränkt och påstår att sjuksköterskan hade uppmanat honom att åka tillbaka till hemlandet om han inte var nöjd med den vård man kunde erbjuda på akutmottagningen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!