Grön riksdagsledamot tar timeout

Hem Inrikes Grön riksdagsledamot tar timeout
Grön riksdagsledamot tar timeout
En miljöpartistisk riksdagsledamot tar timeout medan partiet utreder anklagelser mot ledamoten rörande sexuella trakasserier. Bland de anklagelser som riktas mot riksdagsledamoten finns en händelse rörande ofredande av ett fem månader gammalt barn. Utöver den händelsen finns ett dussintal andra fall riktade mot kvinnor i Miljöpartiet med i partiets utredning.

Under en veckas tid har Miljöpartiet utrett anklagelser mot en av partiets riksdagsledamöter om sexuella trakasserier. Trakasserierna har enligt flera kvinnor i Miljöpartiet ägt rum under en lång tid, på över tio år. När anklagelserna nådde media valde Miljöpartiet att be riksdagsledamoten att ta timeout från sitt uppdrag. Ledamoten accepterade partiets önskemål.

Annons

Riksdagsledamoten har beträffande uppgifterna om ofredandet av ett fem månader gammalt barn valt att polisanmäla kvinnan bakom uppgifterna för grovt förtal. I övriga fall, under den minst tio år långa episoden av påstådda trakasserier, vill riksdagsledamoten inte kommentera det han anklagas för.

Miljöpartiets utredning av riksdagsledamotens förehavanden och eventuella trakasserier fortsätter. Enligt Miljöpartiets partisekreterare kommer man inte att lämna några av anklagelserna outredda. Partisekreteraren lovar att gå till grunden med händelserna, både de som partiet känt till sedan lång tid tillbaka och de senaste anklagelserna.

Edit 28/11 kl 16:45: Riksdagsledamoten väljer nu istället att lämna Miljöpartiet men att stanna i riksdagen som så kallad politisk vilde.

 

Fredrik Antonsson 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!