Nyheter utan ’vrede och partiskhet’

Hem Fokus Nyheter utan ’vrede och partiskhet’
Nyheter utan ’vrede och partiskhet’
En gång i tiden skrev man nyheter i tidningarna. Rena nyheter: Notiser, korta artiklar kring vad som faktiskt hade hänt. Fakta på bordet, så att säga. Idag har media och dess flöde alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Agendajournalistik, brukar det litet elakt kallas. Tyvärr ganska träffande. Det finns ett syfte med vinkeln, med de fakta som läggas fram, med hela redigeringen.

Vi vill tillbaka till nyhetsförmedlingen. Det är vår grundtanke med NB (Nota Bene) Nyhetsbyrån.

Annons

Vi kommer förstås också att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad. Vi kommer att skriva mycket om exempelvis vårdpolitik, migration, polisväsende, försvar och säkerhet. Vi kommer också att plocka fram statistik eller röra oss på kulturens område.

Men det som driver oss är detta: Vi vill så långt det är möjligt förmedla nyheter sådana de är och skildra det som sker – utan vinkel.

I vissa fall kanske vi lägger in en vinkel, men av annat slag än som är brukligt i dagens media. Mest för att inspirera till nya tankebanor. Det finns ett behov av det. Lägger vi däremot in värderingar, sker det i en krönika eller i en ledarkommentar. Inte på nyhetsplats.

I vårt arbete med NB Nyhetsbyrån kommer vi att sträva efter ett civiliserat samtal med andra samhällsaktörer – även med dem vi granskar – eftersom samtal ofta för framåt. Vi försöker att skriva om det som hänt utan ’vrede och partiskhet’. Vår önskan är att få läsaren att förstå, tänka själv, bilda sig sin egen uppfattning kring det som händer.

Vi skall förmedla underlaget sådant det är – inte sådant vi önskar att det vore.

Välkommen till NB Nyhetsbyrån!

Redaktionen

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!