Kommun hyr ut sporthall till Nordiska Motståndsrörelsen

Hem Inrikes Kommun hyr ut sporthall till Nordiska Motståndsrörelsen
Kommun hyr ut sporthall till Nordiska Motståndsrörelsen
Nyköpings kommun hyr ut en sporthall till den öppet nynazistiska gruppen Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Under en timme en kväll i veckan förfogar NMR över sporthallen i det lilla samhället Vrena, mellan Nyköping och Flen. Efter att verksamheten i sporthallen har avslöjats reagerar politikerna i Nyköping med bestörtning.

Nordiska Motståndsrörelsen har till en kostnad av ca 3500 kronor bokat upp sporthallen i Vrena under 43 tillfällen. Första tillfället som NMR hade fysiska övningar i Vrena var den 24 augusti, och man har ett hyresavtal som gäller till den 14 juni 2018. Nu öppnar Nyköpings kommun för att bryta avtalet. Såväl tjänstemän på fritidsförvaltningen som Nyköping politiker försöker hitta en lösning där man blir av med hyresgästerna i NMR.

Enligt flera av varandra oberoende källor i Nyköping och Vrena använder NMR sin timme i sporthallen i Vrena till övningar i självförsvar, kampsport samt allmän fysisk träning. Det finns enligt samma källor inga andra skäl att säga upp avtalet med Nordiska Motståndsrörelsen än att grupperingen är att betrakta som våldsbejakande extremism.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!