Aftonbladet stoppar publicering

Hem Inrikes Aftonbladet stoppar publicering
Aftonbladet stoppar publicering
Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén stoppar publiceringen av en artikel om sexism och trakasserier på arbetsplatsen. Beslutet har enligt källor till NB Nyhetsbyrån skapat stor ilska i delar av personalgruppen. Chefredaktören försvarar beslutet med att de anonymiserade personerna i texten eventuellt skulle kunna identifieras.

Under torsdagen skulle en artikel med namnet ”Dokumentet 2.0” publiceras på Aftonbladet. Fem av tidningens medarbetare hade sammanställt en text om sexismen och trakasserierna på Nordens största tidning. Dagen innan publicering stoppades artikeln av tidningens chefredaktör med motiveringen att anonymiserade kvinnor och män i texten eventuellt skulle kunna gå att identifiera.

Upprördheten uppges vara stor på Aftonbladets redaktion över chefredaktörens tilltag, där Sofia Olsson Olsén bland annat sägs ha efterfrågat källor till innehållet i artikeln.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!