Regeringen föreslår amnesti för explosiva varor

Hem Fokus Regeringen föreslår amnesti för explosiva varor
Regeringen föreslår amnesti för explosiva varor
Den snabbt ökande användningen av bland annat handgranater bland kriminella grupperingar får regeringen att reagera. Regeringen föreslår nu en tre månader lång amnesti för att få kriminella att lämna in sina sprängämnen och handgranater till polisen.

Polisens statistik påvisar en stark ökning av handgranater relaterade till kriminalitet. Antalet fall där polisen har fått hantera handgranater har ökat från 8 fall 2014 till 52 ärenden 2016. Antalet handgranater som briserat ute i samhället har ökat från 10 stycken år 2015 till 27 stycken år 2016.

Nu agerar regeringen genom att föreslå en amnesti för den eller de som lämnar in handgranater och andra sprängämnen till polisen under perioden oktober 2018 till januari 2019. Kriminella som önskar att utnyttja amnestin kan om elva månader söka kontakt med polisen för att berätta var ordningsmakten kan hämta de sprängämnen som man önskar att bli av med.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!