Bokrecension: ’De som kommer för att ta dig’

Hem Kultur Bokrecension: ’De som kommer för att ta dig’
Bokrecension: ’De som kommer för att ta dig’

’De som kommer för att ta dig’ av Jens Ganman. Calidris Förlag, 2017

Många av oss har lärt känna författaren och journalisten Jens Ganman genom hans humoristiska och satiriska cirkeldiagram på sociala media, där han förklarar orsaken till olika uppseendeväckande företeelser eller människors märkliga beteende.

Nyligen har Ganman även kommit med en thriller om en man – A – som attackeras av främmande terrorister. De vänder upp och ned på hans liv och han begriper inte varför det sker. På några timmar förvandlas hans normala liv till en mardröm och han tvingas in i en lång flykt för sitt liv.

Boken skildrar ett hänsynslöst och totalitärt samhälle, där människor reduceras till spelpjäser. Den kan gärna ses som en varningsklocka. Som läsare lever man sig in i huvudpersonens öde, att hänsynslöst och rättslöst jagas som ett villebråd. Allt medan medierna hetsar. Och han frågar sig hela tiden: Varför detta?! Han får inget svar.

Jag kom att tänka på en våldsam version av någon av Kafkas böcker.

https://www.bokus.com/bok/9789198366235/de-som-kommer-for-att-ta-dig/

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!