Flera döda vid terrordåd i Pakistan

Hem Utrikes Flera döda vid terrordåd i Pakistan
Flera döda vid terrordåd i Pakistan
Minst nio personer har dödats vid ett terrordåd i den pakistanska staden Peshawar. Talibaner utklädda till kvinnor i burka stormade jordbruksuniversitetet i staden. Polis och militär kunde avbryta attacken efter två timmars eldstrid där samtliga terrorister dödades.

Terroristerna anlände till universitets campus med en så kallad tuk-tuk och utklädda till kvinnor i burka. Terroristerna skottskadade en vakt vid entrén innan man tog sig in på universitetsområdet. Under attacken dödades minst nio personer och ytterligare ett fyrtiotal skadades mer eller mindre allvarligt.

Annons

Pakistansk polis och militär anlände snabbt till jordbruksuniversitetet och kunde efter en längre eldstrid avbryta attacken.

Pakistanska talibaner har tagit på sig ansvaret för dådet, och uppger att man riktade in sig på en lokal på området som tillhörde den pakistanska militära underrättelsetjänsten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!