Aftonbladets chefredaktör sjukskriven

Hem Kultur Aftonbladets chefredaktör sjukskriven
Aftonbladets chefredaktör sjukskriven
Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén är sjukskriven. Pressen på Aftonbladet har varit stor sedan MeToo-kampanjen rullade igång på allvar med våldtäktsanklagelserna mot tidningens ledarskribent Fredrik Virtanen.

Utöver anklagelserna mot Virtanen har anklagelser om sexuella övergrepp och andra trakasserier riktats mot flera ledande personer på kvällstidningen. Detta har medfört att ledningen på tidningen har tvingats till omfattande krishantering, med stöd av genusexpertis och utomstående organisationskonsulter.

I spåren av detta kom beskedet att chefredaktören sjukskrivs, bara dagarna efter det att Olsson Olsén hade stoppat Aftonbladets projekt Dokument 2.0. Projektet handlade om sexuella trakasserier på tidningen.

Under helgen meddelade Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén ledningen på ägaren Schibsted att hon kommer att vara sjukskriven tills vidare. Under Olsson Olséns frånvaro kommer Lena Mellin träda in i rollen som ansvarig utgivare och tillförordnad chefredaktör.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!