Nej till rening av dieselbilar

Hem Inrikes Nej till rening av dieselbilar
Nej till rening av dieselbilar

Regeringen och miljöminister Karolina Skog (mp) säger ’nej’ till EU-kommissionens uppmaning att – som i Tyskland – låta fordonstillverkarna återkalla och rena svenska dieselbilar. Hon är bara inriktad på ett totalförbud mot bilarna i stadskärnorna.

’Skitiga dieselbilar har inte i stadskärnorna att göra’, säger hon i en intervju i Svenska Dagbladet. Den tyska åtgärden kallar hon ’undanmanöver’. Det finns effektiv teknik för att rena dieselavgaser. Även Frankrike har återkallat bilar för att göra detta. Skog konstaterar dock att hennes uppgift inte är att utvärdera teknik utan att dra upp en politik för framtiden.

Företrädare för bilbranschen som NB har varit i kontakt med konstaterar, att den svenska miljöministern verkar bry sig mindre om miljön i sig än om att rent principiellt forma en politik där bilar inte har någon plats.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!