Svårt med bostäder i Kävlinge

Hem Inrikes Svårt med bostäder i Kävlinge
Svårt med bostäder i Kävlinge
I dagarna demonstrerade migranter tillsammans med nätverket ’Tillsammans för Kävlinge’. Migranterna är trötta på sitt tillfälliga boende i Kävlinge värdshus, som gjorts om till bostäder för s k nyanlända. Nätverket anser, att det borde gå att producera billiga bostäder, så att migranterna kan få ett eget boende.

Pia Almström (m) är kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge. Hon konstaterar, att det för närvarande står drygt 4.000 i bostadskö i kommunen och att kötiden ligger på sex, sju år. Det har, säger hon, byggts en hel del i kommunen, men eftersom det snabbt kommer nya invånare, räcker det inte till. Hon håller heller inte med om att det skulle gå att producera billigare bostäder, som nätverket hävdar. Kävlinge måste följa de byggregler som finns.

Annons

Man har, säger hon, pratat om s k modulbostäder. Men en liten tvåa i ett sådant hus kan kosta runt 14.000 kronor i månaden. De flesta som nu demonstrerar är s k nyanlända som får ett tvåårigt etableringsstöd, men sällan har arbete.

Bostadsproblemen är inget unikt för migranterna. Unga och gamla som bor i kommunen sedan tidigare har också svårt att få bostad. Så migranterna ser ut att få bo kvar på värdshuset ett tag. Många har heller inte varit i Kävlinge så länge, säger Almström.

Christopher Jarnvall

 

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!