Kamprad skänker miljoner till sjukvård

Hem Fokus Kamprad skänker miljoner till sjukvård
Kamprad skänker miljoner till sjukvård
IKEA:s grundare Ingvar Kamprad skänker flera miljoner till sjukvården i hemtrakterna. Lasarettet i Ljungby får fyra och en halv miljon kronor av Kamprad för att köpa ny utrustning till lasarettets röntgenavdelning.

Landstinget i Kronoberg sade nej till Ljungby lasaretts krav på ytterligare en datortomograf till lasarettets röntgenavdelning. När politikerna och tjänstemännen sade nej valde Ingvar Kamprad att personligen skänka ett belopp motsvarande fyra och en halv miljoner kronor till lasarettet i södra Småland.

Ingvar Kamprad har tidigare stöttat sjukvården, men detta är den enskilt största gåvan. Tidigare har stödet kommit från en stiftelse i Kamprads regi. Vid detta tillfälle är det Ingvar Kamprad som privatperson bidrar till en tryggare vård på lasarettet i Ljungby.

Den datortomograf som finns på lasarettet idag är åtta år gammal och drabbas då och då av driftstörningar – i snitt 16 gånger per år. Vid dessa tillfällen kan patienter i behov av snabb undersökning och vård behöva transport till andra sjukhus.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!