Väktare skall stoppa matstöld i skola

Hem Fokus Väktare skall stoppa matstöld i skola
Väktare skall stoppa matstöld i skola
En gymnasieskola i Uddevalla kommun har drabbats av gratisätare. Personer som inte studerar eller arbetar vid skolan tar sig in i skolans matsal för att äta lunch gratis. Gymnasieskolan hyr nu in väktare för att få stopp på gratisätandet.

Ett stort antal personer i trakten av Uddevalla har under hösten börjat äta gratis mat i en av kommunens gymnasieskolor. Elever har vid vissa tidpunkter inte fått plats i skolmatsalen. Eleverna har då fått söka sig till skolpersonalens personalmatsal.

Ett större bråk på skolgården relaterat till gratisätarna slutade med misshandel. Nu väljer skolan att hyra in väktare för att få stopp på gratisätarna. Väktarna skall hantera en inpasseringskontroll till skolmatsalen för att få stopp på otyget med att folk utan någon som helst koppling till skolan eller skolans utbildning äter av skolans mat.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!