Fyrverkeriattack från fordon

Hem Fokus Fyrverkeriattack från fordon
Fyrverkeriattack från fordon
Flera fordon besköts med fyrverkerier innan nyårsfirandet tog fart på allvar. På Haningeleden mellan Huddinge och Haninge användes en bil som avfyrningsplats för att skjuta raketer och kasta smällare på förbipasserande bilar. Efter att väktare förföljt gärningsmännen kunde polisen gripa fem unga män.

Nyåret har på vissa platser präglats av fyrverkerier som har använts som vapen. I bland annat Eskilstuna, Landskrona och Hovsjö i Södertälje har polisen fått rycka ut mot gäng och personer som har beskjutit byggnader, fordon och andra människor med fyrverkerier. Under mellandagarna skedde en fyrverkeriattack från ett fordon längs Haningeleden mellan Huddinge och Haninge.

Annons

Polisen grep fem män i tjugoårsåldern efter att männen hade beskjutit andra fordon med fyrverkerier från sin bil. Väktare följde efter bilen med de unga männen, och ledde polisen rätt. De unga männen hade enligt källor som NB Nyhetsbyrån talat med beskjutit ett dussintal bilar med fyrverkeriraketer från sin bil.

Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik samt framkallande av fara för annan. Övriga fyra är misstänkta för framkallande av fara för annan. Efter förhör släpptes samtliga fem på fri fot.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!