Avbön – från den ena efter den andra

Hem Fokus Avbön – från den ena efter den andra
Avbön – från den ena efter den andra
’Mycket snack och litet verkstad’, brukar man kalla det som den socialdemokratiska delen av regeringen nu sysslar med. Man berättar för svenska folket vad de redan vet: Att det det var fel att ta in så många människor i Sverige, att man borde ha gjort det annorlunda. Men ändå händer inget. Antalet asylansökningar går stadigt uppåt. Under 2017 beviljades uppehållstillstånd åt nästan lika många som 2016…

En efter en kommer de socialdemokratiska ministrarna ut och medger att de har drivit en naiv migrationspolitik, att det inte var bra att ta emot så mycket folk på en gång, att vi har problem i Sverige. Ja, vi vet det. Många förutsåg detta redan för flera år sedan. Men varken dåvarande Alliansregeringen eller den nuvarande rödgröna regeringen har brytt sig om det.

Annons

Ett par exempel: Tobias Billström var moderat integrationsminister och talade klarspråk 2013. Aldrig har någon svensk minister blivit uppläxad som Billström blev av Fredrik Reinfeldt. Inför valet 2014 rensade socialdemokraterna i sina led för att bli av med riksdagsledamöter som kunde misstänkas störa relationen med mer aparta representanter inom det mångkulturella Sverige. Carina Hägg, som bl a varnade för islams kvinnosyn, var en av dem.

Ibrahim Baylan är nu den senaste i ministerraden, som gör någon form av ’avbön’, eller vad man skall kalla det. (SvD, 5 januari 2018). Visst, det är bra att det kommer till slut. Men det känns nu mer som taktik inför valet än någon som är allvarligt menat.

Problemen har varit kända länge, många varnade, få lyssnade. Allra minst lyssnade regeringen. I stället för att visa ledarskap och regera stod den som en vindflöjel mellan opinionsbildarna. Åt vilket håll kunde den röda flaggan tänkas blåsa? Nu vänder vinden, nu svänger det i opinionen, då vågar även regeringen följa med. Människor är inte imponerade av sådana politiker, hur mycket de än ångrar sig, hur ’naiva’ de än säger sig ha varit.

Nej, varken Baylan, Johansson, Andersson eller allt vad de ångerköpta ministrarna heter imponerar. Och antalet människor som strömmar in i Sverige har bara minskat marginellt om man studerar siffrorna. ’Utmaningarna’ – eller hellre ’problemen’ – kommer att kvarstå. Allt för få kommer i arbete alltför sent. Socialförsäkringen äts ur, vården knäar, brottsligheten ökar, skolan försämras och skattekronorna mjölkas ur oss som jobbar. Och vi ser ingen förbättring, ingen ’verkstad’. Trots allt ’snack’.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!