Våldsam gränsstormning i spansk enklav

Hem Fokus Våldsam gränsstormning i spansk enklav
Våldsam gränsstormning i spansk enklav
Den hårt bevakade gränsen mellan den spanska enklaven Melilla och Marocko stormades av över 300 afrikanska migranter under söndagen. En spansk gränsvakt skadades och fyra migranter får vård efter skador de ådrog sig när de stormade över gränsen.

Över 200 personer lyckades ta sig in i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika. Gränsstängslet stormades från marockanskt territorium av över 300 personer i vad spanska myndigheter kallar en ”våldsam mass-stormning”.

Annons

Gränsstängslet runt Melilla är 11 kilometer långt, kompletterat med ett andra stängsel samt taggtråd, rörelsesensorer och övervakningskameror. Stängslet är 6 meter högt. Antalet gränsvakter uppgår till närmare 1200 personer ur polisen och Guardia Civil.

Den andra spanska enklaven i Nordafrika, Ceuta, har samma typ av stängsel och bevakning mot Marocko.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!