Polisen överlastad av våldtäktsanmälningar

Hem Fokus Polisen överlastad av våldtäktsanmälningar
Polisen överlastad av våldtäktsanmälningar
Polisens rotel för grova brott i Skaraborg hinner inte utreda de anmälningar man får in. För närvarande har man ett trettiotal anmälningar rörande våldtäkter som ligger sedan ett halvår tillbaka. Det kan finnas fler. Alla våldtäkter ligger inte på denna rotel. Det skriver Expressen.

Trots att man har avsatt poliser som endast jobbar med våldtäktsfallen, hinner man inte med. En och samma utredare kan ha hand om ett tiotal våldtäkter. Polisen säger också, att det har blivit mer och mer av ungdomsärenden av utredningarna. En eller båda av parterna är under 18 år i en tredjedel av fallen, en del så unga som 14.

Annons

Polisen i Skaraborg säger nu, att man kraftsamlar för att gå igenom alla fallen. Problemet är att det har gått lång tid sedan flera av brotten ägde rum, varför det är svårt med bevisfrågan. Någon kan också hävda att det handlade om frivilligt samlag, medan den andra säger att det var våld med i bilden.

Få av fallen omfattar enligt uppgift parter som inte redan är kända av polisen.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!