Man frias från mord efter att ha styckat hustru

Hem Fokus Man frias från mord efter att ha styckat hustru
Man frias från mord efter att ha styckat hustru
En 55-årig man i västra Stockholm anmälde sin fru försvunnen, och en internationell efterlysning gick ut. Medan mannen deltog i letandet låg delar av hustrun styckad i plastpåsar i en bil. Delar av kroppen hade mannen eldat upp på familjens utegrill. Nu frias mannen från åtalspunkten mord, men döms till två års fängelse för brott mot griftefriden.

Mannen och kvinna levde i ett äktenskap kantat av bråk. Kvällen då kvinnan dödades hade paret bråkat. Enligt mannen hade kvinnan slagit ihjäl sig efter ett fall mot ett bord. Mannen erkänner att han hade knuffat kvinnan, som tappat balansen. Kvinnan hade enligt mannen varit våldsam, och använt sparkar och slag mot honom.

Annons

Rättsmedicinalverket anser att det inte kan uteslutas att kvinnan dog på det sätt som beskrivits av mannen. Solna tingsrätt har i sin tur kommit fram till att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen dödade kvinnan med uppsåt. Tingsrätten väljer därför att fria mannen från mordåtalet.

Tingsrätten väljer istället att döma mannen till två års fängelse för brott mot griftefriden. Två års fängelse är det högsta straffet man kan dömas till för brott mot griftefriden. Tingsrätten konstaterar i domen att mannen har hanterat sin döda hustrus kropp på ett skändligt och mycket osmakligt sätt.

Delar av kvinnans kropp hittades i olika plastsäckar, medan mannen erkänt att han använt familjens utegrill för att elda upp andra kroppsdelar.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!