Vandaliserade H&M-butiker i Sydafrika efter kritiserad reklambild

Hem Fokus Vandaliserade H&M-butiker i Sydafrika efter kritiserad reklambild
Vandaliserade H&M-butiker i Sydafrika efter kritiserad reklambild
Flera H&M-butiker har vandaliserats i Sydafrika av anhängare till oppositionspartiet EFF, Economic Freedom Fighters. Vandaliseringen sägs vara en reaktion på en reklambild på en mörkhyad pojke iklädd en tröja med texten ”coolest monkey in the jungle”. Bilden har av vissa tolkats ha ett rasistiskt budskap.

H&M har fått kraftig kritik för en reklambild på en mörkhyad pojke i en av företagets reklamkampanjer. Pojken bär en tröja med ett budskap som kan tolkas som rasistiskt – ”coolest monkey in the jungle”. Kritiken har nu övergått i vandalisering av ett antal H&M-butiker i och runt Johannesburg i Sydafrika. Bakom vandaliseringen ligger det radikala sydafrikanska partiet EFF, Economic Freedom Fighters.

H&M har valt att tills vidare stänga sina butiker i Sydafrika för att kunna garantera säkerheten för sina anställda och sina kunder.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!