Ett nytt Sverige växer fram

Hem Fokus Ett nytt Sverige växer fram
Annons
Ett nytt Sverige växer fram
Den 31 augusti förra året försökte en s k ensamkommande mörda en polisman i Björns Trädgård på Söder i Stockholm. Det var i samband med sittstrejken till förmån för afghaner, som det hela skedde. Noga och iskallt planerat, som det framgår av polisens förundersökningsprotokoll. Snart startar rättegången mot den – enligt hans egen uppgift – 25-årige gärningsmannen. NB Nyhetsbyrån kommer att följa den. Vi skildrar även gärningsmannen och händelserna i ett antal artiklar. De två första publicerade på denna nyhetssajt 12 och 13 januari.

Det går förstås inte att bortse från det bestialiska mordförsöket. Och varje brottsling har sitt eget absoluta ansvar för de handlingar vederbörande begår. Dem kan man inte lägga över på någon annan. Men även i övrigt framkommer det, att det handlar om en närmast bisarr historia över det svenska samhällets tillkortakommanden. Där schabblande myndigheter och otydlig lagstiftning faktiskt indirekt har en skuld i det som sker ute i vårt samhälle.

Annons

Gärningsmannen har berättat att han kom till Sverige med hjälp av migrantsmugglare. Han ljög för Migrationsverket om sin ålder för att få en bättre chans att stanna i Sverige. Därefter har han bott på familjehem och HVB-hem i Haninge och Tyresö. En rätt typisk historia för de flesta som kom för ett par år sedan. Han har även upprepade gånger varit inlagd på Barn- och Ungdomspsykiatrin (slutenvård) och sedan släppts ut igen. I myndigheternas ögon har han varit 17 år, som han uppgav vid ankomsten. Trots att han själv senare har erkänt sig vara 25. Hans familj i Iran säger 23…

För han har en familj i Iran. Enligt uppgift tillhör han den afghanska folkgruppen i Iran. Till den familjen kunde ha resa – socialtjänsten stod för flygbiljetten – mellan februari 2017 och juni samma år. Vid återkomsten fick han ett tillfälligt uppehållstillstånd till mitten av september, men kringgick detta genom att börja gymnasiet i Tyresö i augusti. Att gymnasiet var en väg att få stanna klargjordes ju av många – från skolminister Fridolin och nedåt. På gymnasiet hamnade han snart i bråk och kom att utredas för två fall av misshandel.

Och nu sitter han häktad i väntan på en rättegång gällande mordförsök på polis. Man önskar, att man hade kunnat konstatera, att detta vore slutet på historien. Polismannen överlevde som genom ett under, brottslingen har infångats.

Men detta är garanterat inte historiens slut. Kanske kring just denne gärningsman. Förmodligen får han ett hyggligt långt fängelsestraff och sedan utvisning i tio år. Det är vad åklagaren vill. Det är möjligt att han sedan kommer tillbaka till Sverige – trots utvisningsbeslut – men det spelar inte så stor roll, egentligen. I Sverige finns en uppsjö av liknande fall. En del har redan mördat, andra kommer att göra det.

Detta är det nya Sverige. Med svängdörrar och en total oförmåga att hålla icke önskvärda individer borta från allmän plats. Borta från vårt land. Det nya Sverige där man, till synes utan att reflektera, betalar en ’flykting’ en flygbiljett tur och retur för att han skall hälsa på familjen i landet varifrån han ’flydde’. Det nya Sverige där vi har mängder av ’ensamkommande’ boende för sig själva på olika förläggningar runt om i samhället. En tickande bomb. Det nya Sverige där Moderaterna tycker att ’krafttag’ innebär att man skall ’överväga’ ett tak för immigrationen. I alla fall under valrörelsen… Och bara om Tyskland går samma väg…

Att läsa FUP om mannen som försökte mörda polisen i Björns Trädgård den 31 augusti, är som att blicka in i en kristallkula och spå kring Sveriges framtid.

 

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!