Stökigt på fotbollscup för ungdomar

Hem Fokus Stökigt på fotbollscup för ungdomar
Stökigt på fotbollscup för ungdomar
Polis kallades till en fotbollscup för ungdomar i Mölndal efter larm om bråk. På platsen fann man två misshandlade pojkar, varav en behövde uppsöka sjukhus för vård.

Vid en fotbollscup i Mölndal blev det under söndagskvällen så bråkigt att polis kallades till platsen. Två pojkar hade misshandlats av ett okänt antal gärningsmän, och det var allmänt stökigt i lokalerna. Polisen lugnade ner stämningen, och genomförde ett antal förhör på platsen.

Annons

Den skadade pojken som var i behov av sjukhusvård transporterades i ambulans till sjukhus för suturering av en sårskada i huvudet. Polisen har inte gripit någon för misshandeln, och det är okänt ifall gärningsmännen tillhörde ett lag i cupen eller kom utifrån.

Vid Sveriges största ungdomscup i inomhusfotboll, ST-cupen i Tyresö, har man efter flera år med stök och bråk agerat genom att ha ett tiotal ordningsvakter i hallarna. Vid huvudarenan Tyresöhallen fick man under årets upplaga visitera alla ungdomar som sökte sig till cupen. Trots det var det till och från bråkigt på spelplatserna.

En källa som NB Nyhetsbyrån har pratat med berättar om tilltagande stök under flera års tid. En stor del av de pengar som skulle ha gått tillbaka till fotbollsverksamheten och ungdomsidrotten behöver nu läggas på kostnader för ordningsvakter och säkerhet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!