Ammunitionsfynd på förskola ledde till åtal för grovt vapenbrott

Hem Fokus Ammunitionsfynd på förskola ledde till åtal för grovt vapenbrott
Ammunitionsfynd på förskola ledde till åtal för grovt vapenbrott
En förskola i Malmö larmade polis om att ett av barnen hade ammunition med sig. Polisen fann att ammunitionen var skarp. Fyndet ledde till att polisen gjorde husrannsakan hemma hos barnets familj. Vid husrannsakan fann polisen en pistol med två tillhörande magansin skarpladdad ammunition. En 24-årig man åtalas nu för grovt vapenbrott.

Personalen på en förskola i Malmö fann ammunition hos ett av förskolans barn. Ammunitionen såg äkta ut, och polis kallades till platsen. Väl på plats kunde poliserna konstatera att ammunitionen var skarp. Pojken som hade haft mig sig ammunitionen berättade att han hade fått med sig ammunitionen hemifrån. Uppgifterna ledde till att polisen gjorde husrannsakan hos pojkens familj.

Annons

I lägenheten i Malmö-stadsdelen Rosengård fann polisen en pistol gömd i en garderob. I strumpor i samma garderob anträffades även två magasin till pistolen, med tillsammans 34 skarpa patroner. Utöver magasinen fanns en stor mängd ammunition i bostaden. I lägenheten fanns även en elpistol och ett antal skyddsvästar.

Polisen hittade även cirka 600 000 kronor i kontanter i lägenheten. Enligt den åtalade mannen tillhörde pengarna pappans företag, och förvarades bara tillfälligt i lägenheten. Initiala misstankar om häleri och narkotikabrott kopplade till kontantfyndet släpptes senare av polisen.

Den 24-årige mannen åtalas nu för grovt vapenbrott vid Malmö tingsrätt.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!