Svensken alltmer oroad över brottsligheten

Hem Fokus Svensken alltmer oroad över brottsligheten
Svensken alltmer oroad över brottsligheten
En färsk undersökning från det Brottförbyggande Rådet – BRÅ – visar att svensken blir alltmer oroad över att drabbas av brottslighet. Nästan 75% uttrycker stor oro för brottsligheten i samhället. Undersökningens resultat bygger på svar från den nationella trygghetsundersökningen.

BRÅ:s undersökning visar på en utveckling där alltfler svenskar oroas över att drabbas av brottsligheten i samhället. Allra mest oroade är kvinnor, där var tredje kvinna upplever oro när de vistas i sitt bostadsområde under dygnets mörka timmar. Kvinnor oroar sig i högre grad än männen för överfall och/eller misshandel.

Undersökningen visar även att allmänhetens förtroende för polisen, kriminalvården, domstolsväsendet och åklagarämbetet minskar. Bara hälften av svenskarna anser sig ha förtroende för polisen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!