Tusen unga danskar anklagade för sexfilmsdelning

Hem Fokus Tusen unga danskar anklagade för sexfilmsdelning
Tusen unga danskar anklagade för sexfilmsdelning
Efter ett tips från Facebook via amerikansk polis har den danska polisen agerat mot över tusen unga danskar. De anklagas för att ha delat en film på Facebooks Messenger där två underåriga har sex. Dansk polis vill med sitt massingripande varna dansk ungdom för att sprida filmklipp med så kallad hämndporr och andra klipp av sexuell karaktär med minderåriga inblandade.

Totalt 1004 unga danskar har fått kontakt med dansk polis efter att ha delat ett filmklipp på Facebooks meddelandetjänst Messenger. Filmklippet innehåller sexscener med två underåriga inblandade.

Annons

Polisen har kallat ett stort antal ungdomar till förhör. När underåriga – under 18 år – är misstänkta har polisens kontakt gått via föräldrarna.

De som kommer att dömas för spridningen riskerar utöver en villkorlig fängelsedom på 20 dagar även att hamna i den danska polisen register rörande barnpornografibrott. Detta kan försvåra för den dömda personen att få vissa arbeten. Den dömda finns i det danska registret under en period på 10 år.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!