Erdogan kritiserar USA för stöd till kurder

Hem Fokus Erdogan kritiserar USA för stöd till kurder
Erdogan kritiserar USA för stöd till kurder
Turkiets president Erdogan riktar stark kritik mot USA för landets stöd till den kurdiska milisen YPG. Turkiet betraktar YPG som en syrisk del av PKK, en organisation som av såväl Turkiet som EU och USA betraktas som en terroristgruppering. YPG har under striderna i Syrien bidragit starkt till att trycka tillbaka IS/Daesh.

USA erkänner stöd till delar av den syriska oppositionen, i form av vapen och utbildning. En av de grupperingar som får stöd av USA är YPG. Turkiet reagerar nu starkt på det amerikanska stödet. Enligt den turkiska presidenten Erdogan bidrar det amerikanska stödet till att skapa en armé av terrorister precis vid den turkiska gränsen. Enligt Erdogan kan inte Turkiet passivt se på när detta sker.

Annons

Erdogans kritik mot det amerikanska stödet kommer samtidigt som fler turkiska trupper förflyttas till gränstrakterna mot Syrien.

 

Fredrik Antonsson

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!