Socialsekreterare skickade sexbilder till ensamkommande

Hem Fokus Socialsekreterare skickade sexbilder till ensamkommande
Socialsekreterare skickade sexbilder till ensamkommande
En socialsekretare från Helsingborgs-trakten har anmälts tre gånger till Inspektionen för Vård och Omsorg – IVO. Socialsekreteraren har enligt anmälan agerat på ett oprofessionellt och ”gränslöst” sätt mot flera av de ensamkommande unga män hon har arbetat med. Bland annat har socialsekreteraren skickat nakenbilder till en av de ensamkommande.

Vid tre tillfällen under åren 2016-2017 har kommunen där den kvinnliga socialsekreteraren varit anställd anmält olika händelser enligt Lex Sarah. I samtliga tre fall har den kvinnliga socialsekreterarens agerande mot ensamkommande flyktingpojkar och unga män varit orsaken till anmälan.

Annons

Utredningen visar på flera brister i kommunens agerande mot socialsekretaren efter de olika anmälningarna. Bland annat har man inte agerat på orosanmälningar, missat att dokumentera och låtit ärendena förbli ohanterade.

Socialsekreteraren stängdes av från sitt arbete, och har efter detta själv valt att lämna sin tjänst. Hon har erkänt de faktiska förhållandena, med de skickade nakenbilderna till en ensamkommande, som ledde till avstängningen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!