Brittiska och kanadensiska UD varnar för Sverige

Hem Fokus Brittiska och kanadensiska UD varnar för Sverige
Brittiska och kanadensiska UD varnar för Sverige
De flesta länders utrikesdepartement och motsvarande tillhandahåller möjligheter för sina medborgare att skaffa sig information kring länder de skall resa till. Svenska UD har en sådan service. Där avråder man exempelvis för resor till vissa konfliktdrabbade områden.

Det visar sig nu att brittiska och kanadensiska UD varnar sina medborgare för ett förhöjt terrorhot i Sverige. Detta inför planerade resor av britter och kanadensare. Man pekar också varnande ut storstäderna Malmö och Göteborg, där gängkriminaliteten ser ut att bli allt farligare.

Det är inte första gången andra länder varnar sina medborgare för våldsamheter i Sverige. Våren 2013 utfärdade både Storbritannien och USA varningar till resenärer då det gällde besök i de svenska områden, där våldsamma upplopp pågick: De så kallade Husby-kravallerna.

Dessa upplopp spred sig sedan till flera stadsdelar i Stockholm och även till andra städer i Sverige. Bilden är från Wikipedia och visar tredje natten av upplopp, då konstnärsverkstaden på Husby Gård eldhärjades.

 

Christopher Jarnvall