Brittiska och kanadensiska UD varnar för Sverige

Husby gård brinner 2018 01 24
De flesta länders utrikesdepartement och motsvarande tillhandahåller möjligheter för sina medborgare att skaffa sig information kring länder de skall resa till. Svenska UD har en sådan service. Där avråder man exempelvis för resor till vissa konfliktdrabbade områden.

Det visar sig nu att brittiska och kanadensiska UD varnar sina medborgare för ett förhöjt terrorhot i Sverige. Detta inför planerade resor av britter och kanadensare. Man pekar också varnande ut storstäderna Malmö och Göteborg, där gängkriminaliteten ser ut att bli allt farligare.

Det är inte första gången andra länder varnar sina medborgare för våldsamheter i Sverige. Våren 2013 utfärdade både Storbritannien och USA varningar till resenärer då det gällde besök i de svenska områden, där våldsamma upplopp pågick: De så kallade Husby-kravallerna.

Dessa upplopp spred sig sedan till flera stadsdelar i Stockholm och även till andra städer i Sverige. Bilden är från Wikipedia och visar tredje natten av upplopp, då konstnärsverkstaden på Husby Gård eldhärjades.

 

Christopher Jarnvall

Chefredaktör

Jag heter Christopher Jarnvall och har under många år fört offentliga samtal med stora delar av samhället. Under åren har jag hunnit med att vara politisk redaktör i dagspressen och har under ett par decennier givit ut nyhetsbrev kring olika ämnesområden. Sedan kom sociala media med alla dess möjligheter… Jag är intresserad av att läsa nyheter sådana de är och med alla fakta på bordet. Därför kommer jag att skriva om det som sker just utifrån den förutsättningen. Det skall handla mycket om samhälle – inte minst vård, omsorg och säkerhet. Mina värderingar väver jag inte in i nyhetsartiklarna. Dem sparar jag till de kommentarer jag skriver vid sidan av de rena nyhetsartiklarna. Jag kommer också att hålla mina värderingar till min sida ’Samtal med samhället’.