Rekordmånga pensionärer jobbar efter pensionering

Hem Fokus Rekordmånga pensionärer jobbar efter pensionering
Rekordmånga pensionärer jobbar efter pensionering
Aldrig har så många pensionärer jobbat som nu. Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån SCB arbetade 17.5% av landets pensionärer efter pensionsdagen år 2017. Sedan 2001 har antalet arbetande pensionärer nästan fördubblats.

År 2007 arbetade 11.3% av landets pensionärer efter pensionsdagen. Tio år senare har andelen ökat till 17.5%. Allt fler pensionärer uppger att de på grund av de låga pensionerna behöver öka inkomsten genom att arbeta. Andra pensionärer anger att pensionen förvisso räcker, men att man vill jobba vidare och få en bättre ekonomisk trygghet.

Andelen pensionärer mellan 65 år och 74 år som arbetar är historiskt högt enligt SCB. Andelen män som arbetar uppgår till 21.5% medan andelen hos den pensionerade kvinnorna är 13.6%. Trots högkostnadsskydd både vad avser läkemedel och läkarbesök anges kostnader för detta inte sällan som betungande av de pensionärer som har sämst ekonomi.

 

Fredrik Antonsson 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!