Tysk politiker avgår efter konvertering till islam

Hem Fokus Tysk politiker avgår efter konvertering till islam
Tysk politiker avgår efter konvertering till islam
En ledande politiker för AfD – Alternative für Deutschland – lämnar partiet efter att ha konverterat till islam. AfD blev det tredje största partiet i Tyskland vid det senaste valet, och betraktas som nationalkonservativt med stark kritik mot den tyska migrationspolitiken.

Arthur Wagner var en av partiets mest framträdande företrädare i delstaten Brandenburg, och lämnade partiet i  mitten av januari på grund ”personliga skäl”. Vid ett telefonsamtal till den lokala partiledningen framkom att de personliga skälen handlade om att Wagner hade konverterat till islam.

Annons

Inför valet till förbundsdagsvalet 2017 lyfte AfD fram de motsättningar som man anser skapats med migrationen. Partiledningen var tydlig med att partiets linje var att ortodoxa islam är anses oförenlig med principerna för ett modernt, sekulärt, fritt och demokratiskt Tyskland. AfD betraktar islam som en religiös-politisk doktrin som strider mot den tyska kulturidentiteten.

Wagner var innan sin avgång och konvertering AfD:s representant i ett utskott i delstaten Brandenburg. Utskottet ansvarade för kyrkor och andra religiösa sammanslutningar.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!