Heberlein i mål med egen insamling

Hem Fokus Heberlein i mål med egen insamling
Heberlein i mål med egen insamling
Författarinnan, samhällsdebattören och politikern Ann Heberlein fick se insamlingssidan Kickstarter stoppa insamlingen till hennes planerade bok ’Våldtäkt och kultur’. Flera anmälningar till Kickstarter fick sidan att ompröva sitt tidigare godkännande av Heberleins bokprojekt. Efter Kickstarters tilltag valde Heberlein och hennes förlag Greycat Publishing att samla in medel på egen hand. Nu är man i mål, och Heberlein kommer att kunna genomföra sitt projekt.

Insamlingen på Kickstarter hade som mål att samla in 400 000 kronor till Ann Heberleins kommande bok ’Våldtäkt och kultur’. När Kickstarter valde att ompröva sitt godkännande av Heberleins projekt hade man på bara några dagar lyckats samla in hälften av den summan, närmare 200 000 kronor. Efter ett antal anmälningar till Kickstarter valde sidan att dra tillbaka sitt godkännande.

Annons

Heberlein började efter detta att samla in pengar för bokprojektet, tillsammans med sitt förlag Greycat Publishing. Insamlingen lyckades på några dagar samla in över en miljon kronor från allmänheten. De anmälare som försökte stoppa Heberleins projekt genom att anmäla och få Kickstarter att stoppa sin insamling kan därmed anses ha misslyckats kapitalt. Heberlein lyckades på egen hand dra in mer än dubbelt så mycket som målsättningen hos Kickstarter.

Heberleins bok ’Våldtäkt och kultur’ förväntas släppas i samband med sommaren Almedalsvecka.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!