Heberlein i mål med egen insamling

Ann_Heberlein_2016Foto: Frankie Fouganthin / Wikipedia
Författarinnan, samhällsdebattören och politikern Ann Heberlein fick se insamlingssidan Kickstarter stoppa insamlingen till hennes planerade bok ‘Våldtäkt och kultur’. Flera anmälningar till Kickstarter fick sidan att ompröva sitt tidigare godkännande av Heberleins bokprojekt. Efter Kickstarters tilltag valde Heberlein och hennes förlag Greycat Publishing att samla in medel på egen hand. Nu är man i mål, och Heberlein kommer att kunna genomföra sitt projekt.

Insamlingen på Kickstarter hade som mål att samla in 400 000 kronor till Ann Heberleins kommande bok ‘Våldtäkt och kultur’. När Kickstarter valde att ompröva sitt godkännande av Heberleins projekt hade man på bara några dagar lyckats samla in hälften av den summan, närmare 200 000 kronor. Efter ett antal anmälningar till Kickstarter valde sidan att dra tillbaka sitt godkännande.

Heberlein började efter detta att samla in pengar för bokprojektet, tillsammans med sitt förlag Greycat Publishing. Insamlingen lyckades på några dagar samla in över en miljon kronor från allmänheten. De anmälare som försökte stoppa Heberleins projekt genom att anmäla och få Kickstarter att stoppa sin insamling kan därmed anses ha misslyckats kapitalt. Heberlein lyckades på egen hand dra in mer än dubbelt så mycket som målsättningen hos Kickstarter.

Heberleins bok ‘Våldtäkt och kultur’ förväntas släppas i samband med sommaren Almedalsvecka.

 

Fredrik Antonsson

Redaktör

Jag heter Fredrik Antonsson och har under ett drygt decennium varit väldigt aktiv i de sociala medierna. Jag började som politisk bloggare, till en början partilojal, men efterhand i form av en konservativ ”enmanstankesmedja”. Jag har alltid varit fascinerad av ordets makt, och av hur nyhetsflödet påverkar oss och våra åsikter. Att få vara en del av Nyhetsbyrån – Nota Bene är en naturlig utveckling för mig som skribent. Precis som chefredaktören kommer mina egna värderingar inte att färga nyheterna, mer än att urvalet kommer att vara sådana ämnen som jag och vi anser vara viktiga för samhället. En bra nyhetsartikel är en artikel som får läsaren att tänka till, reflektera och se en ny vinkel. Det är min förhoppning att vi kommer att kunna leverera just det till våra läsare. Min egen kanal i de sociala medierna ’I otakt’ kommer att leva vidare som min egen pysventil.