SVT sände ”fake news” i Opinion Live

Hem Fokus SVT sände ”fake news” i Opinion Live
SVT sände ”fake news” i Opinion Live
Den skånska kommunen Staffanstorps moderata kommunalråd Christian Sonesson är upprörd över att SVT och programmet SVT Opinion Live har sänt falska uppgifter om Staffanstorps flyktingmottagande. I ett utförligt inlägg på Facebook redogör Sonesson för hur SVT använt ”fake news” under debatt i TV-programmet. Enligt Sonesson erkänner SVT tilltaget.

SVT:s program Opinion Live hade lämnat studion i Göteborg för skånska Staffanstorp. Anledningen var att man på plats ville diskutera hur Staffanstorp hade hanterat sitt flyktingmottagande. Staffanstorp blev känt när ett antal flyktingar placerades i vinterbonade husvagnar i kommunen, då man saknade lediga bostäder.

Annons

SVT pekade i programmet ut Staffanstorp för en placering av en flyktingfamilj till ett icke centralt beläget vandrarhem med brister i boendemiljön. Flyktingfamiljen uttryckte sitt missnöje med placeringen som ansågs inverka negativt på deras möjligheter att integreras i Staffanstorp. Detta trots att SVT och redaktionsledningen var fullt medvetna om att flyktingfamiljen hade placerats på vandrarhemmet av grannkommunen Malmö.

Staffanstorps kommunalråd reagerar nu på att SVT i direktsändning har spridit ”fake news” om hur Staffanstorp har agerat och agerar i sitt flyktingmottagande.

Tillsammans med Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet etablerade SVT nyligen en sammanslutning för att motverka att falska nyheter sprids under valåret.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!