Lamotte lämnar Göteborgs-Posten

Hem Fokus Lamotte lämnar Göteborgs-Posten
Lamotte lämnar Göteborgs-Posten
Opinionsbildaren, journalisten och skribenten Joakim Lamotte väljer att lämna Göteborgs-Posten. Lamotte anser sig negativt särbehandlad av tidningen. Enligt Lamotte har GP under en tid motarbetat honom och valt att dra ut publiceringen av hans krönikor i tidningen.

Joakim Lamotte är känd som en högljudd och engagerad opinonsbildare på nätet. Lamottes facebook-sida gillas av drygt 140 000 personer medan ytterligare nästan 150 000 personer följer sidan utan att gilla den. Sedan fem år har Lamotte även skrivit krönikor åt Göteborgs-Posten. Nu väljer Lamotte att avsluta samarbetet med tidningen efter att ha upplevt sig motarbetad av tidningsledningen.

Annons

GP:s tillförordnade chefredaktör Christofer Ahlqvist kommenterar på tidningens utgivarblogg händelsen med att Lamottes texter har mötts med kritik från vissa håll, men att det inte stämmer att Lamotte har motarbetats internt på Göteborgs-Posten. Ahlqvist ifrågasätter varför tidningen skulle avlöna en krönikör man avsåg motarbeta.

Joakim Lamotte väljer att fortsätta sitt opinionsbildade och sin journalistiska gärning på främst facebook, med egna reportage och en helt oberoende journalistik.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!