Castros son död efter självmord

Hem Fokus Castros son död efter självmord
Castros son död efter självmord
Fidel Castros son Fidel Castro Diaz-Balart har avlidit på Kuba. Castro Diaz-Balart avslutade sitt eget liv genom självmord, efter en längre tids psykisk ohälsa. Castro Diaz-Balart var tidigare ansvarig för Kubas kärnenergiprogram, men sparkades av sin far 1992.

Drygt tretton månader efter den kubanska kommunistledaren Fidel Castros död har Castros förstfödda son Fidel Castro Diaz-Balart tagit sitt liv. Castro Diaz-Bilart hade under en längre tid lidit av en allvarlig depression. Under flera månader hade Castro Diaz-Balart vårdets inom den psykiatriska slutenvården. Vid tillfället för självmordet var Castro Diaz-Bilart patient i öppenvården.

Annons

Fidel Castro Diaz-Bilart var Kubas mest framträdande kärnfysiker, och under Castros tid vid makten ansvarig för Kubas kärnenergiprogram. Castro Diaz-Bilart var utbildad i det dåvarande Sovjetunionen. Efter Sovjetunionens sönderfall lades Kubas ambitioner om kärnkraft på is, och Fidel Castro Diaz-Bilart avskedades av sin far.

Fidel Castro Diaz-Balart blev 68 år.

 

Fredrik Antonsson

 

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!