Steget Efter i NB Nyhetsbyrån

Hem Fokus Steget Efter i NB Nyhetsbyrån
Steget Efter i NB Nyhetsbyrån
För att ligga steget före tar NB Nyhetsbyrån och satirtecknaren Steget Efter ett gemensamt steg in i framtiden. Steget Efter är mest känd på Twitter, med tusentals – ofta hänförda – följare. Steget Efters bilder kommenterar med udd och spets dagens samhällsfenomen i Sverige. NB Nyhetsbyrån har fått tillstånd av skaparen bakom Steget Efter att publicera bilderna som på webbsida. Steget Efter blir NB Nyhetsbyråns seriespalt, en möjlighet att få skratta åt sådant som egentligen inte är så kul.

NB Nyhetsbyrån presenterar Steget efter med en kort intervju med mannen bakom teckningarna och satiren. Upphovsmannen önskar vara anonym.

Annons

Hur ser du på möjligheterna att göra satir på dagens Sverige? Är det inte svårt att driva med något som är så galet?
– Jag skulle nog snarare säga att det underlättar. I ett land med kamelintegration och menskonst i tunnelbanan så kommer många skämt helt av sig självt. Det hade nog varit svårare om man bott i ett mer normalt land, som Finland eller Norge.

Vilken samhällsfråga berör dig mest?
– Det finns många frågor som berör, men allra mest kanske otryggheten och brottsligheten. Mina teckningar kretsar ju oftast kring det på ett eller annat sätt.

Vilken svensk politiker anser du är lättast att driva med?
– Rent generellt så driver jag hellre med en myndighet eller en organisation, än en specifik person. SVT och de stora tidningarna är till exempel mycket tacksamma att driva med. Och Svenska kyrkan. Ibland undrar jag nästan om de VILL skrämma iväg sina medlemmar.

TACK och Varmt välkommen till NB Nyhetsbyrån, Steget Efter! Läsaren hittar Steget Efter i en egen spalt, på sidan.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!