Flygkrasch utanför Moskva

flygkrasch moskvaBild: Dump från Flightradar24
Ett ryskt inrikesflygplan har störtat cirka 7 mil sydost om Moskva. Planet hade varit i luften i fem minuter efter start från Domodedovo-flygplatsen när det försvann från flygtrafikledningens radar. Planet hade när det försvann från radarn stigit till nästan 2000 meters höjd. Ombord på planet fanns 65 passagerare och 6 besättningsmän.

Enligt uppgifter till rysk media har planet hittats cirka 7 mil sydost om Moskva. Räddningstjänst på plats skall ha rapporterat att ingen kan ha överlevt kraschen.

Flygplanet var av modell AN-148 och tillhörde det ryska flygbolaget Saratov Airlines. Destinationen för resan var staden Orsk, nära gränsen till Kazakhstan – en resa på strax över två timmar.

 

Fredrik Antonsson

Redaktör

Jag heter Fredrik Antonsson och har under ett drygt decennium varit väldigt aktiv i de sociala medierna. Jag började som politisk bloggare, till en början partilojal, men efterhand i form av en konservativ ”enmanstankesmedja”. Jag har alltid varit fascinerad av ordets makt, och av hur nyhetsflödet påverkar oss och våra åsikter. Att få vara en del av Nyhetsbyrån – Nota Bene är en naturlig utveckling för mig som skribent. Precis som chefredaktören kommer mina egna värderingar inte att färga nyheterna, mer än att urvalet kommer att vara sådana ämnen som jag och vi anser vara viktiga för samhället. En bra nyhetsartikel är en artikel som får läsaren att tänka till, reflektera och se en ny vinkel. Det är min förhoppning att vi kommer att kunna leverera just det till våra läsare. Min egen kanal i de sociala medierna ’I otakt’ kommer att leva vidare som min egen pysventil.