Facebook provar ”censurknapp”

Hem Fokus Facebook provar ”censurknapp”
Facebook provar ”censurknapp”
Facebook avser testa en ny funktion på den amerikanska marknaden. Kritiker kallar funktionen en ”censur-knapp” redan innan den har introducerats. Facebook själv anger att man testar en möjlighet för de som besöker sidan att få bort opassande kommentarer från offentliga Facebook-sidor.

I arbetet med att utveckla Facebook funderar sidan på att införa något som i förlängningen kan leda till att kommentarer som av användare anses olämpliga kan anmälas med ett knapptryck. Ju fler som anmäler kommentaren desto snabbare granskas kommentaren av Facebook. Om Facebook anser kommentaren olämplig raderas den.

För nuvarande testas funktionen på ett fåtal användare i USA. Kritiker kallar funktionen för en censurknapp, som kan påverka debatter och diskussionen på Facebook. Redan idag stängs konton och sidor ner allt oftare i Sverige när anmälningar når Facebook. Det är dock oklart om den nya Facebook-funktionen kommer till Sverige.

 

Fredrik Antonsson