Polisen grep tiggare – hittade 6 miljoner kronor

4964639243_b9dbdb7b91_oFoto: Karin Jonsson / Flickr
Uppsalapolisen ingrep under måndagen mot en tiggare vid Resecentrum i centrala Uppsala. Mannen försökte tigga ihop pengar till en bussbiljett. När polisen omhändertog mannen fann man sex miljoner kronor i mannens kläder och väska. Tiggaren är nu misstänkt för brott mot penningtvättslagen.

En polispatrull fann under måndagen sex miljoner kronor i sedelbuntar hos en tiggare som man hade ingripit mot vid Uppsala Resecentrum. Pengarna är omhändertagna av polis, och man har inlett en utredning för grovt brott mot penningstvättslagen. Brott mot penningtvättslagen innebär hantering av pengar med ett ursprung i kriminell verksamhet.

Polisen säger sig sakna uppslag om varifrån pengarna kommer, men tror att den fortsatta utredningen skall bringa klarhet i fallet.

Enligt poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med är det relativt vanligt förekommande att man vid ingripanden mot tiggare kan finna större summor kontanter. Samma poliskälla säger också att sex miljoner kronor måste vara ett rekordbeslag, då man inte varit i närheten av sådana summor vid beslag i landets större städer.

 

Fredrik Antonsson

Redaktör

Jag heter Fredrik Antonsson och har under ett drygt decennium varit väldigt aktiv i de sociala medierna. Jag började som politisk bloggare, till en början partilojal, men efterhand i form av en konservativ ”enmanstankesmedja”. Jag har alltid varit fascinerad av ordets makt, och av hur nyhetsflödet påverkar oss och våra åsikter. Att få vara en del av Nyhetsbyrån – Nota Bene är en naturlig utveckling för mig som skribent. Precis som chefredaktören kommer mina egna värderingar inte att färga nyheterna, mer än att urvalet kommer att vara sådana ämnen som jag och vi anser vara viktiga för samhället. En bra nyhetsartikel är en artikel som får läsaren att tänka till, reflektera och se en ny vinkel. Det är min förhoppning att vi kommer att kunna leverera just det till våra läsare. Min egen kanal i de sociala medierna ’I otakt’ kommer att leva vidare som min egen pysventil.