Polisen grep tiggare – hittade 6 miljoner kronor

Hem Fokus Polisen grep tiggare – hittade 6 miljoner kronor
Polisen grep tiggare – hittade 6 miljoner kronor
Uppsalapolisen ingrep under måndagen mot en tiggare vid Resecentrum i centrala Uppsala. Mannen försökte tigga ihop pengar till en bussbiljett. När polisen omhändertog mannen fann man sex miljoner kronor i mannens kläder och väska. Tiggaren är nu misstänkt för brott mot penningtvättslagen.

En polispatrull fann under måndagen sex miljoner kronor i sedelbuntar hos en tiggare som man hade ingripit mot vid Uppsala Resecentrum. Pengarna är omhändertagna av polis, och man har inlett en utredning för grovt brott mot penningstvättslagen. Brott mot penningtvättslagen innebär hantering av pengar med ett ursprung i kriminell verksamhet.

Polisen säger sig sakna uppslag om varifrån pengarna kommer, men tror att den fortsatta utredningen skall bringa klarhet i fallet.

Enligt poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med är det relativt vanligt förekommande att man vid ingripanden mot tiggare kan finna större summor kontanter. Samma poliskälla säger också att sex miljoner kronor måste vara ett rekordbeslag, då man inte varit i närheten av sådana summor vid beslag i landets större städer.

 

Fredrik Antonsson