Raketattack mot fritidsgård i Eskilstuna

Hem Fokus Raketattack mot fritidsgård i Eskilstuna
Raketattack mot fritidsgård i Eskilstuna
En sportlovsöppen fritidsgård i Eskilstuna attackerades med fyrverkeriraketer på lördagskvällen. En grupp på 10-15 maskerade ungdomar sköt även raketer mot andra byggnader i stadsdelen Nyfors. De maskerade ungdomarna hade dessutom brutit loss gatsten. Polisen grep och anhöll fyra unga män för våldsamt upplopp.

Fritidsgården i stadsdelen Nyfors i Södermanlands läns största stad Eskilstuna utsattes för en raketattack under lördagskvällen. Redan på fredagen hade det varit stökigt kring lokalen. Lokalen rökfylldes när fyrverkerier sköts in i lokalen av ett maskerat ungdomsgäng på 10-15 individer.

Ungdomar som sökt sig till den kvälls- och sportslovsöppna fritidsgården tvingades söka skydd i andra lokaler i kvarteret. Det maskerade ungdomsgänget fortsatte beskjutningen av andra byggnader i Nyfors, och polisen i Eskilstuna betraktar händelsen som ett våldsamt upplopp.

Fyra unga män greps av polisen efter händelsen, och anhölls för våldsamt upplopp. Männen är i samtliga fall straffmyndiga, men i tonårsåldern.

Stadsdelen Nyfors ligger strax söder om centrala Eskilstuna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!