Två män åtalas för treårings överdosdöd

Hem Fokus Två män åtalas för treårings överdosdöd
Två män åtalas för treårings överdosdöd
En treårig flicka avled i Uddevalla i maj 2017. Nu åtalas flickans pappa och ytterligare en man för grovt vållande till annans död. Flickan avled efter att ha fått i sig opioiden karfentanil. Drogen används bland annat för att söva elefanter. Karfentanil är 10 000 gånger starkare än morfin och 100 gånger starkare än fentanyl.

Ambulans kallades till den treåriga flickans hem när hon påträffats livlös i bostaden. Trots avancerad livräddande behandling avled flickan. I samband med ambulansinsatsen framkom uppgifter om att flickan kunde ha fått i sig narkotika som förvarades i bostaden.

Obduktionen visade att flickan hade fått i sig en anseenlig mängd karfentanil. Karfentanil är en lika ovanlig som potent syntetisk opioid. Karfentanil används bland annat för att söva större djur, som elefanter och flodhästar.

Nu åtalas flickans pappa för grovt vållande till annans död. En släkting till pappan åtalas för grovt vållande till annans död, samt grovt narkotikabrott. Båda männen förnekar brott. Detta trots att polisen vid genomsökning av bostaden fann ett flertal narkotiska preparat. De narkotiska preparaten var lätt åtkomliga, även för en treåring.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!