Väktare fick rycka ut när polishus attackerades

Hem Fokus Väktare fick rycka ut när polishus attackerades
Väktare fick rycka ut när polishus attackerades
Under nyårsnatten kastades en handgranat mot polishuset i Katrineholm. Den personal som fanns i polishuset larmade sin regionsledningscentral om attacken. Då det saknades tillgängliga polispatruller skickades väktare till polishuset.

Polishuset i Katrineholm attackerades med en handgranat under nyårsnatten. Personalen i byggnaden konstaterade att larmet gått om att polisstationens skalskydd attackerats. Man kontaktar ledningscentralen, som tar emot ärendet. Först efter 35 minuter skickas en patrull till polishuset.

Annons

Väktare från Securitas skickas till platsen för att skyddstäcka skadorna. Ledningscentralen tar från början inte attacken allvarligt, utan väljer inledningsvis att koppla smällen och skadorna vid polishuset i Katrineholm till nyårsfirandet.

När väktare sedan konstaterar stora skador och splitter vid polishuset skickas en polispatrull till polishuset och kollegorna som larmat.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!