Ett av de stora bedrägerierna

Hem Fokus Ett av de stora bedrägerierna
Ett av de stora bedrägerierna
Det var locket på i flera år. ’Faktaresistens’ och rädsla för att ta reda på sanningen. Så brukade vänstern och även debattörer inom mer liberala kretsar attackera sina motståndare. ’Myter’ om det ena och det andra. Nu har det vänt och vänstern och de andra svepande propagandamakarna – från DN till Aftonbladet och deras svansar – får äntligen svara för sig. Plötsligt blev det tyst.

Ett av de stora bedrägerierna handlade om ålderstester. Sådana gjordes av andra länder, men just i Sverige fungerade det tydligen inte… I senaste Fokus finns en lång, utredande och läsvärd artikel.

Annons

Vänstern obstruerade ålderstesterna i åratal med dumheter som att ’barn inte ljuger om sin ålder’ och annat som borde vara ovärdigt varje civiliserad, upplyst stat med adekvata mätmetoder för det mesta.

Det fick till följd att vuxna placerades på migrantboenden med barn. Eller att de högre kostnaderna för att ta hand om barn lades på vuxna. Eller – i en del hårresande fall – att vuxna brottslingar behandlades som barn i rättshänseende.

Skall vi också gissa, att tiotusentals ’barn’ valde Sverige eftersom de visste att de skulle gå iland med att mörka åldern?

Kostnaden 2017 för ’ensamkommande barn’ har beräknats vara närmare 27 miljarder kronor. Litet mer än det samlade studiestödet och litet mindre än summan av två statliga kulturbudgetar. Det är en dryg tredjedel, 37 procent, av UNHCR:s hela budget för 2017. Den är på 73 miljarder kronor och skall alltså räcka till denna FN:s flyktingorganisations åtaganden i hela världen.

Denna oerhörda faktaresistens från framför allt vänsterns håll är ett av de stora bedrägerierna i svensk modern historia. Det kommer att få bestående konsekvenser och fortsätter att kosta. Som bekant får en stor del av ’barnen’ antagligen en chans till.

Att vänstern försökte mörka med alla medel var väl väntat. Den har sin obskyra agenda. Men varför satte inte vettiga och samhällsbevarande krafter ned foten och sade ’stopp’? Maken till uselt ledarskap och slöseri med resurser får man leta länge efter.

 

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!