Journalist mördad i Slovakien

Hem Fokus Journalist mördad i Slovakien
Journalist mördad i Slovakien
Den slovakiska premiärministern Robert Fico kallade samman landets säkerhetsråd efter ett mord på en journalist. Journalisten Jan Kuciak och Kuciaks fästmö sköts till döds i sin bostad. Slovakisk polis kopplar samman mordet med Kuciaks arbete som grävande reporter för online-tidningen Aktuality.sk.

Journalisten Jan Kuciak med fästmö mördades i sin bostad. Slovakisk polis kallar mordet en ren avrättning. Offren sköts till döds, och polisen kopplar dubbelmordet till Kuciaks arbete som undersökande journalist. Kuciak hade nyligen skrivit ett antal avslöjande artiklar om skattefusk kopplat till affärer med olika luxuösa bostäder i Slovakien.

Den slovakiska regeringen reagerade genom att kalla samman sitt säkerhetsråd. Landets premiärminister Robert Fico har mött landets polis- och säkerhetspolisledning tillsammans med inrikesministern. Premiärminister Fico betraktar mordet – om det kan kopplas till Kuciaks arbete – som en oöverträffad attack på Slovakiens demokrati, samt på landets press- och yttrandefrihet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!