Svensk sångare gripen för hot mot polis

Hem Fokus Svensk sångare gripen för hot mot polis
Svensk sångare gripen för hot mot polis
En narkotikapolis som tidigare beslutat om tillslag mot artisten Frej Larsson har enligt polisen hotats av sångaren. I en sångtext har kulturarbetaren gett uttryck för något som kan tolkas som dödshot mot den enskilda polisen. Polisen grep Frej Larsson vid ett tillslag redan den 18 februari. Larsson är nu släppt, men en förundersökning om olaga hot och hot mot tjänsteman.

Frej Larsson, 34-årig sångare och rappare bördig från Ronneby, misstänks för hot mot tjänsteman och olaga hot. Polisen anser att Larsson har hotat en av deras anställda i en sångtext och via kommentarer på nätet. Hoten har handlat om att filéa en fisk med samma namn som narkotikapolisen samt en illa dold antydan om polisen borde skjutas.

Polisen beslagtog Larssons dator och höll ett antal förhör med kulturarbetaren. Förundersökningen fortsätter, men Larsson befinner sig inte längre hos polisen. Larssons advokat, Viktor Banke, kallar polisens ingripande för oproportionerligt. Advokat  Banke säger till SVT Kulturnyheterna att man skall tolka Larssons hot som en del av sångarens ”konstnärliga uttryck”.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!