Danskarna rensar upp i landets ’getton’

Hem Fokus Danskarna rensar upp i landets ’getton’
Danskarna rensar upp i landets ’getton’
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) och delar av hans regering lanserade på torsdagen den s k gettoplanen. Måttot är ’Ett Danmark utan parallellsamhällen – inga getton 2030’. Detta enligt Berlingske.

Den danska regeringen säger att man är beredd pröva nya metoder för att skapa ordning i samhället – och man är beredd att gå långt i denna strävan. Bl a vill man att föräldrar skall få fängelse och sedan utvisning om de skickar barnen till ’omskolningsläger’.

Den danska regeringens kungörelse i detta gjordes från ’Mjölnerparken’ på Nörrebro, som brukar beskrivas som Danmarks farligaste plats. Løkke Rasmussen pekade också tydligt ut invånare i Danmark som fötts i eller har föräldrar från ett land utanför Västvärlden.

För att effektivisera integrationen vill regeringen tvångsinskriva barn från problemområden på förskolor redan från ett års ålder. Man vill halvera socialbidragen i de områden som finns på ’gettolistan’ och kommuner skall förbjudas att hänvisa folk med socialbidrag till de områden som är med på listan.

Men det finns också belöningar inbyggda för kommuner som lyckas väl med att integrera folk med rötter utanför Väst. Regeringen är också noga med att peka på att de flesta i denna grupp med ursprung i exempelvis Mellanöstern eller Afrika faktiskt klarar sig bra.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!