Skrämmande filmer skall skrämma svensk filmpublik

Hem Fokus Skrämmande filmer skall skrämma svensk filmpublik
Skrämmande filmer skall skrämma svensk filmpublik
Tre filmer som på ett skrämmande sätt målar upp en dystopisk bild av Sverige kommer att skrämma svensk filmpublik under första halvåret 2018. Filmerna ’Innan vintern kommer’, ’Jimmie’ och ’Den blomstertid nu kommer’ kommer alla att handla om ett Sverige utsatt för svåra prövningar.

I den redan släppta filmen ’Innan vintern kommer’, regisserad och producerad av Stefan Jarl, har Sverige utsatts för en våldsam statskupp. Filmen kretsar om en familj som försöker hålla sig undan våldet på sin gård på den svenska landsbygden. Bland skådespelarna märks Eva Röse och Peter Andersson.

Annons

Under våren kommer sedan filmen ’Jimmie’, som inte handlar om Sverigedemokraternas partiledare. I filmen av Jesper Ganslandt tvingas en far och hans fyraårige son Jimmie ut på en lång flykt genom ett Sverige i förfall. Under flykten inträffar flera hemska händelser i den krigszon som skall vara ett Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid.

Till midsommar har filmen ’Den blomstertid nu kommer’ premiär. Filmen handlar om en mystisk attack mot Sverige. Attacken tvingar den unge mannen Alex ut på landsbygden och till sin barndomsby för att överleva.

Samtliga tre filmer kommer att vara en betydande del av det svenska filmutbudet under valåret 2018.

NB Nyhetsbyrån avser återkomma med recensioner av samtliga tre filmer.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!