SÄPO uppdaterar handbok om personlig säkerhet för politiskt aktiva

Hem Fokus SÄPO uppdaterar handbok om personlig säkerhet för politiskt aktiva
SÄPO uppdaterar handbok om personlig säkerhet för politiskt aktiva

I år har Säkerhetspolisen uppdaterat och på nytt släppt handboken ’Personlig säkerhet’. Boken innehåller råd och stöd till politiskt aktiva. SÄPO:s åtgärd kan ses som en del av förberedelserna inför det stundande valet.

Annons

I fjol beslöt regeringen att en handlingsplan skulle tas fram i syfte att förebygga och hantera hot mot bl a politiker. Brottsförebyggande rådet har också konstaterat, att hoten mot förtroendevalda ökar.

Boken ’Personlig säkerhet’ är, menar SÄPO, en viktig del i det förebyggande och säkerhetshöjande arbete som ständigt måste pågå. SÄPO:s bedömning är också att valet 2018 i större utsträckning än förr kommer att präglas av polarisering och en hätsk debatt. Risken för våld mot den som är politiskt aktiv ökar.

Handboken ’Personlig säkerhet’ kan läsas som pdf  eller beställas hos SÄPO: s[email protected]

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!