Sverige mobiliserar för palestinska flyktingar

Hem Fokus Sverige mobiliserar för palestinska flyktingar
Sverige mobiliserar för palestinska flyktingar
Tillsammans med Jordanien och Egypten bjuder Sverige in till en ministerkonferens den 15 mars i Rom för att mobilisera stöd för palestinska flyktingar. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande. FN:s hjälporganisation UNRWA (separerad från UNHCR) har f n en svår ekonomisk situation och nu vill Sverige bidra till att få fram politiskt och ekonomiskt stöd.

. Utrikesminister Margot Wallström konstaterar, att Sverige har en lång tradition av att ge medel till UNRWA och att vårt land 2017 var fjärde största bidragsgivare. Ministern för internationellt utvecklingssamarbete Isabella Lövin tycker att UNRWA har en viktig funktion i en region av konflikt och extremism.

FN-organet bistår idag drygt fem miljoner palestinier som lever i Jordanien, Libanon, Syrien och Palestina. Det handlar bl a om sjukvård och skolgång. Eftersom det internationella samfundets stöd till UNRWA inte har ökat i samma takt som organisationens behov har man nu ett underskott. Bl a har situationen i Gaza och kriget i Syrien fött ökade behov, konstaterar den svenska regeringen.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!